Haber Arşivi arrow İSTAD
Ana Sayfa    İletişim     Sık kullanınanlara ekle     Açılış sayfası yap
ANA MENÜ
Haber Arşivi
Röportajlar
Bağlantılar
İletişim
Arama
Köşe Yazıları
Ziyaretçi Defteri
Önemli Telefonlar
İSTAD
ARHAVİ
Tarihçe
Coğrafya
Köyler
Örf ve Adetler
Yemekler
Folklor
Büyükler
Fotoğraflar
DERNEK
Hakkımızda
Dernekler Kanunu
Faliyetler
Üyelik Formu
Resim Galerisi
Üyelerimiz
Organlar
Yönetim Kurulu
Denetleme Kurulu
Kadın ve Gençlik Kolları
SİZDEN BİZE
Resimler
Şiirler
Yazılar
Denemeler
Hikayeler
Fıkralar
ARHAVİ REST.
Resimler
Hizmetlerimiz
Menüler
Rezervasyon
İstad Üyelik Bilgi ve Teklif Formu
 Öneri ve İstek Formu

ZİYARETÇİLER
  Bugün46
  Dün345
  Bu Hafta1152
  Bu Ay2765
  Toplam351885
www.memurlar.net
Firma reklamlarınızı belirli süre ve bağış karşılığı sitemizde yayınlatabilirsiniz. İrtibat için: 0532 663 83 08
İSTANBUL HOPALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI Yazdır E-Posta
11 05 2010
Yazar: Nurten Nayir

İSTANBUL HOPALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI

İstanbul Hopalılar Derneğinin olağan genel kurulunda Halim Çapan yeniden başkan seçildi.

           İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Hopalılar Derneği Olağan Genel Kurulu’nu Maltepe-Dragos’ta bulunan Hopalılar Derneği Genel Merkezi’nde toplantı salonunda yaptı. Genel Kurul Toplantısı’nda halen dernek başkanlığını yürütmekte olan Haliim Çapan yeniden Hopalılar Derneği Başkanlığı’na seçildi.

Kongrede verilen Önerge ile Divan Başkanlığına Asım Küçük, üyeliklerine ise Orhan Karaman ile Ahmet Şen getirildi. Divan Başkanı tarafından saygı duruşuna geçildi. Divan Başkanı gündem programını üyelere okudu. Genel Kurula 105 dernek üyesi katıldı.

Kongre gündemine göre raporların okunmasına geçildi. Dernek Faaliyet raporu Y.K. üyelerinden Varol Türker yaptı. Türker İstanbul’daki Hopalıların ve Artvinlilerin kucaklaştığı kökleşmiş bir derneği bugünlere getirdiklerini, içinde bulundukları binayı derneğe kandırdıklarını ifade ederek, kendilerinin İstanbul’da yaşadıklarını ama yüreklerinin Artvin ve Hopa’da olduklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Kongre raporların okunarak ibra edilmesi ardından Orhan Küçükali’nin dışında listesi ile yönetime talip olduğunu ifade eden Hakan Bekar konuşmasını yaptı. Bekar konuşmasında Öncelikle genel kurulumuzdan çıkan neticenin Hopalılara ve Hopalılar Derneğine hayırlı olmasını dilerken, derneğin kurucularından olup, yaşamını kaybedenleri rahmetle anarak yaşayanlara da uzun ömürler diledi ve derneği kurdukları için kendilerine teşekkür etti..

Bekar “Derneğimizin şu an mülkiyetinde olan, içinde bulunduğumuz bu güzel binanın yapılması için bağışta bulunan çok değerli işadamlarından Rahmi Küçük’ü tekrar rahmetle anarken, yine çok değerli işadamlarımızdan Yener Ciner ve Necmettin Aydın’a ayrıca tartışılmayacak kadar emeği bulunan eski başkanlarımızdan Sayın Orhan Küçükali’ ye, eski yönetim kurullarına, başkanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şimdi tanımayanlar için kendimi tanıtayım. Hakan Bekar 1968 Hopa doğumluyum, Hopa’nın Liman Köyü’ndenim. Harita Kadastro Mühendisiyim. Hopalılar Derneğinde 2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde iki kez yönetim kurulu üyeliği yaptım. Daha sonra danışma kurulunda bulundum. 2000-2010 yılları arasında bana verilen bütün görevleri yerine getirmeye çalıştım. Son iki dönemdir derneğimizin eski başkanlarından Sayın Orhan Küçükali başta olmak üzere bir kısım hemşehrimizin ısrarlı talepleri üzerine  (son bir ayda bu talepten vazgeçmişseler de) Vedat Kibar, Yalçın Aydın, Yücel Çakır, Mehmet Teksoy, Murat Güven ve Lütfü Kolçak arkadaşlarımla bir çalışma yaparak Hopalılar Derneği yönetim kuruluna aday olduk.

Yönetime aday olurken;  bu oluşumu öne çıkaran Hakan Bekâr olarak derneğimiz için geçmiş tarihlerde ne yaptığımı anlatmam lüzumsuzdur. Bunun için Hopalılar Derneğinin farklı tarihlerde, çeşitli yararlı faaliyetlerim için şahsıma layık gördüğü takdir ve şükran belgeleri yeterlidir.

Seçildiğimiz takdir de; bilindik, geleneksel faaliyetlerin yanında özellikle kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Yöremizin sanatçılarıyla, müzisyenleriyle, akademisyenleriyle iyi ilişkiler kurarak, dernek faaliyetlerine katılımlarını sağlayacağız. Derneğimizin bahçesine çocuk parkı dâhil ederek, aile katılımlarını çoğaltmak, keyifli ve mutlu bir zaman geçirilmesini sağlamak, özellikle gençlerimizle ilgili etkinlikler düzenleyerek onları uzak oldukları yöre kültürlerine; bir yemek, bir arkadaş, bir türkü ile yaklaştırmak, yakınlaştırmak amacındayız.  Okuyan gençlerimize sağlanan burslar artarak devam edecektir. Burs alan gençlerimiz dernek için bir takım yararlı faaliyetlerde görevlendirilecektir. Bu sayede gençlerimizle derneğimiz arasında ki bağın sadece maddi değil manevi olması da sağlanacaktır.” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından gündem gereği seçimler maddesine geçildi. İki ayrı liste ile girilen seçimlerde mevcut Başkan Halim Çaban 70 ve Hakan Bekâr’da 35 oy aldı  

Halim Çaban yeniden başkan seçildikten sonra yaptığı kısa teşekkür konuşmasında bütün üyelere ve kendilerine güvenerek oy veren üyelere teşekkür ederek “Genel Kurul’da yeniden seçilmem bana daha da güç verdi. Eski dönemde planlarımız arasında olan ve birçok nedenle yapamadığımız projelerimizi daha da hızlandırarak hep birlikte yapacağımıza inanıyorum. Hopalılar olarak İstanbul’da en iyisini yapacağız. Genel Kurul’da Hakan Bekar arkadaşımızın pozitif yapısını, enerjisini, yapmak istediklerini ve bir Hopalı olarak duruşunu taktirle karşılıyorum. Sonuç ne olursa olsun yine birlikteyiz. “Her şey Hopa ve Hopalılar için’se yapacak ve başaracağız. Eski dönemde düşündüğümüz ama bu yaza nasip olan bir projeyi  “Hopalılardan oluşan Türk Sanat Müziği Korosu”nu oluşturacağız. Herkesin katılımını bekliyorum. Derneğimizde Sosyal ve Kültürel yapılanmaya öncelik verip, hanımların ve gençlerin katılımını arttıracağız. Drogas’daki Hopalılar Derneği tesisini birçok aktiviteye açacağız. Bana verdiğiniz ve duyduğunuz güven için tüm Hopalılara teşekkür ederim.” dedi.

 


Görüntüleme sayısı: 331 | E-Posta

Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Yorum yaz
  • Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
  • Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
  • Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.
  • 'Gönder' düğmesine basmadan önce yeni bir güvenlik kodu üretmek için tarayıcınızın *Yenile* düğmesine basın.
  • Yukarıdaki durum yanlış güvenlik kodu girildiği durumlarda geçerlidir.
İsim:
E-posta:
Web sayfası:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik kodu:* Code
Ek yorumlar konusunda bana e-posta aracılığı ile ulaşılmasını istiyorum.

 
< Önceki   Sonraki >
Faaliyetlerimiz
FAALİYETLERİMİZDEN


Halk Oyunları Kurslarımız İSTAD bünyesinde başlamıştır
Başlangıç: 2 Ekim pazar saat 13: 00
İletişim ve Bilgi İçin
ÖZGÜR YILMAZ
Tel: 05347886883
OSMAN KARABAL
Tel: 05324173314
---------------------
İSTAD'DAN ÖĞRENCİLERİMİZE BURS DESTEĞİ
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

AİDAT ÖDEMELERİ
SİTE GİRİŞ FORMU





Kayıp Parola?
Hesabınız yokmu? Kayıt olun
BAĞLI ÜYELER
Hiçbir üye bağlı değil.
Misafir: 17
HABER BAŞLIKLARI
Köşe yazarları
Şükran Özçakmak
 Yıkıldı Perdem Eyledi Viran
 Memleketimden Haberler-2

 Memleketimden Haberler-1
   Yazarın Tüm Yazıları
Meryem Altınkaya Yazgan
 Yaşanmasın Pişmanlıklar
 HerŞey BeyindeBaşlar

Yaşamak Servettir...
   Yazarın Tüm Yazıları
Kemal Özbıyık
  Korku Doğal Bir Duygu
 Kültürümüzü ve Doğamızı Yok etmeyelim
 Nasıl Takım Olunur?
   Yazarın Tüm Yazıları
Mustafa Yılmaz
 Bakkal ve Manavları Öldürmeyelim
 Merhaba Dostlar
 Huzuru Arayıp Yaşamak
   Yazarın Tüm Yazıları
Kazın Alpay
 Güle Güle Sayın Müftüm Yolun Açık Olsun
 Sensei İsmet Turna ve Biz Öğrencileri
 Karate Sporu ve Kuralları
   Yazarın Tüm Yazıları
Kemal Karaosmanoğlu
 Kavak Köylüm El Ele
  Kavak Köyünde Yaşam
 Eski Bayramlar ve Şimdiki Bayramlar
   Yazarın Tüm Yazıları
Para Piyasaları (M.B.)
USD Alış1.7379 YTL
USD Satış1.7463 YTL
EURO Alış2.3062 YTL
EURO Satış2.3173 YTL
 Facebook Grubu
 İstanbul Arhavililer Derneği Facebook Grubuna Siz De Katılın
 Facebook Grubu
  İSTAD Gençlik Kolları Facebook grubuna Siz de Katılın